Geschiedenis U-Boat horloges

De geschiedenis van U-Boat horloges gaat terug tot in de oorlog. In 1942 heeft de onderneming Officini Fontana een opdracht gekregen om een professioneel horloge te ontwerpen. Dit was een ontwerp voor een horloge voor de Piloten van de “Italian Airforce” maar ook voor de officieren van de Duitse onderzee boten (UBoat). Gezien de omstandigheden waarin het horloge moest worden gebruikt werden een aantal praktische eisen aan het ontwerp gesteld. Zo moest het horloge accuraat zijn, de juiste precisie hebben maar ook sterk en robuust. Maar misschien nog wel belangrijker was de eis dat de tijd onder alle omstandigheden, en in slechte licht omstandigheden, afleesbaar moest zijn. Maar door toedoen van de Italiaanse politiek is het horloge in oorlogsperiode niet geproduceerd.

Uitgebreide collectie U-Boat horloges

De collectie van U-boat bestaat uit de originele horloges maar is aangevuld met een groot aantal meer eigentijdse ontwerpen. Dit betreft dan de reguliere collectie.
Met de aanschaf van een U-Boat horloge heeft u een exclusief design horloge. Deze wordt in een mooie geschenkdoos geleverd wat al prachtig ontwerp is op zich zelf.

Daarnaast worden de U-Boat horloges ook gemaakt in de zogenoemde “Limited Editions“. Dit zijn de modellen in een beperkte oplage van maximaal 1000 U-Boat horloges. Ieder horloge is daarbij voorzien van zijn eigen nummer. Dit nummer staat in de achterkant gegraveerd.